De Greef Spoorkranen

Om de kwaliteit en efficiëntie van onze dienstverlening te kunnen vrijwaren, werkt De Greef Spoorkranen uitsluitend samen met gerenommeerde spooraannemers (klanten) actief in de Belgische spoorwegbouw.

  • Kwaliteit
  • Innovatie
  • FlexibiliteitContacteer ons

Reedonk 7,
2880 Bornem, België

GSM: +32 474 63 55 65 Jarno Van Avermaet

GSM : +32 476 39 45 24 Roy De Cock

TEL: +32 3 899 00 35
info@degreef-spoorkranen.be

Contacteer ons

Innovaties

De Greef Spoorkranen heeft, naast onze ruime waaier aan hulpstukken, tal van innovaties aangeschaft die ongetwijfeld van pas zullen komen bij uw spoorbouwproject, op het vlak van o.a. puinruimen, boren en hoogtewerking. Hierdoor bent u in al uw noden voorzien van professioneel materiaal, steeds op maat van uw project.

Wij bieden u de volgende innovaties op het vlak van spoorbouw:

Ballastzuiger

Inclusief container

De Tyfoon 20 ballastzuiger is een van de meest geliefkoosde innovaties in de spoorbouwsector. Deze kan u inzetten om ballast (kiezel) en zand op te zuigen bij de spoorwegbouw. De machine kan zowel manueel als vanop afstand bediend worden, en is specifiek ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met een speciale container. De ballast valt in de container door het openen van de hydraulische kleppen.

Movax Trilblok SG50

Movax Trilblok SG60

Deze innovatieve machines uit Finland zijn speciaal ontworpen voor het in-en uittrillen van diverse profielen in de grond. Dankzij de modulaire bouwwijze kan de machinist eenvoudig wisselen tussen diverse klemhaken, zodat de machine kan ingezet worden voor het heien van zowel damwandplanken, ronde buizen als H- en I-profielen.Grondboor

De grondboor boort gaten naast het spoor, die bijvoorbeeld kunnen dienst doen als fundering voor bovenleidingspalen. Op de boorkop passen boren met een diameter van 250mm tot 1400mm. Met behulp van verlengstukken kan u hiermee tot een diepte van ongeveer 5 meter boren. Bij diepe boringen en/of boringen in zachte grond verhogen we de stabiliteit, door te werken met een extra buis. De grondboor is ongetwijfeld een van de handigste en veelzijdige innovaties in de spoorbouwsector.

Pizzames

Met de asfaltsnijder - vaak pizzames genoemd - kan u ingegoten spoorstaven op bijvoorbeeld overwegen en bruggen lossnijden.

Trilblok

De trilblok kan u gebruiken om onder andere damplaten in de grond te trillen. Indien u boringen in zachte grond dient te maken met de grondboor, gebruiken we de trilblok om een extra stabiliserende buis in de grond te trillen.

Werkbak

Twee van onze Atlas 1604ZW spoorkanen zijn volledig omgebouwd en voorzien van alle nodige werkvergunningen en keuringen om als hoogtewerkers op het spoor ingezet te worden. Dankzij deze aanpassingen en innovaties kan u eenvoudig werken aan de bovenleiding, en bovenleidingspalen uitvoeren tot een hoogte van 9 meter ten opzichte van het spoor. Om de stabiliteit van de spoorkraan te verhogen, hebben we ook deze twee spoorkranen voorzien van een extra countergewicht van 1000kg.

Met deze innovaties heeft u steeds een totaalpakket aan ondersteuning op uw spoorbouwwerf. De Greef Spoorkranen blijft zich inspannen om uw project zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Contacteer ons voor meer informatie.