De Greef Spoorkranen

Om de kwaliteit en efficiëntie van onze dienstverlening te kunnen vrijwaren, werkt De Greef Spoorkranen uitsluitend samen met gerenommeerde spooraannemers (klanten) actief in de Belgische spoorwegbouw.

  • Kwaliteit
  • Innovatie
  • FlexibiliteitContacteer ons

Reedonk 7,
2880 Bornem, België

GSM: +32 474 63 55 65 Jarno Van Avermaet

GSM : +32 476 39 45 24 Roy De Cock

TEL: +32 3 899 00 35
info@degreef-spoorkranen.be

Contacteer ons

Hulpstukken

Wanneer u een spoorbouwproject aanvangt, rekent u steevast op geavanceerde spoorkranen met een complete uitrusting, zodat uw project met een maximale efficiëntie kan verlopen. Onze sector is zeer specifiek, wat leidt tot een verregaande specialisatie van betrokken bedrijven en technici enerzijds, en nood aan een rijke waaier van gespecialiseerd materiaal anderzijds. De Greef Spoorkranen levert een compleet gamma aan professionele hulpstukken, steeds op maat van uw spoorbouwproject. Onze hulpstukken zijn kwalitatief hoogstaand, en zijn gericht op een veilig en efficiënt werkproces.

De Greef Spoorkranen levert de volgende professionele hulpstukken:

Breekhamer

Met de Montabert 900 kan u snel massieve blokken beton - zoals sokkels van de bovenleiding - slopen om deze daarna met een puinbak af te voeren. Deze breekhamer heeft een gewicht van 1200 kilo en een slagfrequentie van 800/min.

Doorsteekgrijper

Bij het maken van doorsteken is de doorsteekgrijper een onmisbaar hulpstuk. Met zijn breedte van 50 cm past hij zelfs in open stand perfect tussen de rails en maakt hij in geen tijd de gleuven dwars onder het spoor door.

Uitschuifbare dwarsliggerklem

De hydraulisch uitschuifbare klem kan tegelijkertijd 5 betonnen dwarsliggers met volgende afmetingen en gewicht plaatsen of verwijderen:

  • lengte 250cm
  • breedte 30cm
  • hoogte 25cm
  • max gewicht 400kg

Dit verwisselbaar hulpstuk legt de dwarsliggers ook precies op maat. U kan de tussenafstand vrij kiezen gaande van 60 tot 75 cm.

Evenaar

De evenaar is een handig hulpmiddel om bovenleidingsbalken te monteren.
Hij is 3 meter lang en goedgekeurd om 4 ton te heffen.

Klepelmaaier

De maaier is bijzonder geschikt voor het onderhouden van ruige begroeiingen zoals wegbermen. Hij maait het gewas d.m.v. een ronddraaiende rotor met daaraan 'los'hangende klepels bevestigd. Door de snel ronddraaiende klepels wordt de begroeiing afgeslagen en aan de achterzijde van de maaikap uitgeworpen.

Klem

De klem van het merk Kinshofer kan de betonnen dwarsliggers per stuk grijpen, voorzien van rubberen bescherming.

Magneet

De magneet verzamelt en verwijdert snel het losliggend bevestigingsmateriaal dat na de uitbraak van een spoor achterblijft.

MDV-bak

De ‘mechanische dwarsliggers vernieuwingsbak’ of kortweg MDV-bak maakt het vernieuwen van dwarsliggers kinderspel. Dankzij het simpele maar ingenieuze ontwerp van deze bak, kunnen de rails blijven liggen terwijl de dwarsliggers worden vernieuwd.

Lasergestuurde nivelleerschuif

De lasergestuurde nivelleerschuif is het perfecte hulpstuk voor het nivelleren van een bedding naast het spoor, ter voorbereiding van het plaatsen van bijvoorbeeld perronboorden.

Dubbele onderstopper (hydraulische aanbouw)

Met de Windhoff AST8 kan u snel en efficiënt spoor onderstoppen. Deze stopunit onderstopt met zijn acht stoparmen direct de hele dwarsligger, en is daarmee uitstekend geschikt voor het onderstoppen van langere strekken spoor. De Windhoff kan zich ook positioneren om het naastliggend spoor te onderstoppen.

Enkele onderstopper (hydraulische aanbouw)

De enkele onderstopmachine van het Zweedse merk RF-System AB (type RST 03) maakt het onderstoppen van sporen én wissels nog makkelijker. Door zijn compacte grootte is hij ideaal voor het onderstoppen van wissels, en de perfecte keuze voor de kleinere onderstopwerken. Ook deze stopunit laat u - net als de dubbele onderstopper, toe het nevenspoor te onderstoppen.

Rollentang

De rollentang is het ideale hulpstuk bij railvernieuwing. De tang is ontworpen om de spoorstaven efficiënt te begeleiden, terwijl haar ontwerp het risico om de rails te beschadigen minimaliseert. De rollentang heeft een maximum laadgewicht van 4800kg.

Sorteergrijper

Op zoek naar een tijdbesparende oplossing voor het vervangen van seinen? Dan hebt u deze met de sorteergrijper gevonden. Deze grijper roteert niet alleen 360°, maar kan zich ook in een hoek tot 180° t.o.v. de kraanarm positioneren, hetgeen hem uitermate geschikt maakt voor het efficiënt vervangen van seinen. Bijkomend voordeel is dat u de sorteergrijper ook kan gebruiken als klem, om bijvoorbeeld oude spoorstaven en dwarsliggers op te ruimen.

Stabilisémenger

De stabilisémenger stelt u in staat de exact benodigde hoeveelheid stabilisé op de werf zelf af te maken, zodat u geen onnodig grote hoeveelheden dient aan te voeren. De menger heeft een inhoud van 1.000 liter.

Stenenklem

De stenenklem kan u inzetten om bijvoorbeeld paletten, kabelsleuven of legoblokken eenvoudig te hanteren en transporteren.

Tiltrotator

De tiltrotator of draaikantelkop kan - zoals de naam reeds doet vermoeden - zowel kantelen als draaien (360°). Dit hulpstuk gebruikt u in combinatie met de graafbakken, om een grotere beweeglijkheid te realiseren, zodat u bijvoorbeeld makkelijker in verkanting kan werken. Enkele van de talloze toepassingen van dit hulpstuk zijn het maken van banket, het opkuisen van pistes en het ingraven van kabels.

Uitrijlorrie

Om het spoor makkelijk en snel “los te rijden”, kan u op de uitrijlorrie rekenen. Nadat zijn haakjes de bevestigingen van de spoorstaaf (pandrolveren) er hebben uitgetrokken, wordt hij gedraaid om de bevestigingen langs de andere kant los te drukken. De uitrijlorrie kan worden afgesteld op spoorstaven van 50 of 60 kilo.

Uitschuifbare verlenggiek

De uitschuifbare verlenggiek maakt het de spoorwegkraan mogelijk om tot een hoogte van 11 meter te reiken. De verlengarm zelf is 2.60m lang en kan uitschuiven tot 4.50m. Dit hulpstuk is een must bij het plaatsen van bovenleidingspalen en heeft een maximum capaciteit van 1000 kilo.

Voetpadschuif

De voetpadschuif helpt u bij het aanleggen van voetpaden naast het spoor, door een vlakke piste van één meter breed te trekken. De schuif kan 360° roteren.

Onze hulpstukken kunnen, net zoals onze spoorkranen en innovaties, rekenen op een grondig en regelmatig onderhoud, zodat uw project het maximum haalt uit onze prestaties . Met de professionele hulpstukken, die De Greef Spoorkranen u aanlevert bij het huren van onze diensten en machines, verloopt uw spoorbouwproject snel en efficiënt, met een uitmuntend resultaat als gevolg. Contacteer ons voor meer informatie.